ANA SAYFA| HAKKIMIZDA| BARTER NEDİR| ÜYE OLUN| BARTER FİNANS| FRANCHISE| ŞUBELERİMİZ| İLETİŞİM| ENGLISH

BASIN BÜLTENLERİ

Basın Bülten Listesi

TÜRK BARTER, BARTER’IN AVANTAJLI DÜNYASIYLA

TANIŞMAK İSTEYEN FİRMALARI BEKLİYOR!

Türk Barter, özellikle borç yapılandırması ve alacakların tahsilinde sıklıkla tercih edilen Barter sisteminin Türkiye’deki kurucusu ve öncüsü olarak 25 yıldır hizmet veriyor. Kaliteli hizmet anlayışıyla da her üyeye özel projelerle alternatif ödeme imkânları, borç yapılandırma ve alacak garantisi sağlıyor. Barter sisteminin avantajlarından faydalanmak isteyen firmalar Türk Barter’a üye olarak Barter Ortak Pazarı’ndaki yerini alıyor. Günden güne büyümesini sürdüren Türk Barter, Barter’ı tüm Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefliyor.

İlk defa 45 yıl önce ABD’de nakit tasarruf yöntemi olarak kullanılmaya başlanan ve sermaye ihtiyacının karşılanmasını, stokların eritilmesini, yeni pazarlara ulaşılmasını sağlayan Barter sistemi, bugün tüm dünya tarafından oldukça yaygın olarak kullanılan bir sistem haline geldi. Türk Barter yaklaşımının temelinde ise, reel sektörün borçlarının yeniden yapılandırma sistemi vardır. Bu yaklaşımda temel nokta finansal açıdan yetersizliğe düşmüş, yalnızca mal veya hizmetle ödeme kabiliyeti olan şirketlerin borçlarını Barter sistemiyle ödemesidir. Barter yaklaşımında firma mal veya hizmet sunmadan, teminat sunarak borç yapılandırması talebinde bulunabilir. Barter Sisteminde şirketlerin borçları hemen ödendiğinden, şirketler ağır faiz yükünden de kurtulmaktadırlar. Türk Barter yaklaşımında bulunan firmalar deklare edilmez. Her firma kendi dinamikleri ve özgün yapısı içinde ele alınır.

Her sektörde kullanılabilen Barter sisteminin Türkiye’deki öncüsü olan Türk Barter’a üye olan firmalar, bir araya geldikleri ve birbirleriyle alışveriş yapabildikleri Barter Ortak Pazarı’nda satın aldıkları mal ya da hizmetin bedelini para ile değil, üretilen mal veya hizmetle ödüyor. Bu sistem ile firmalar hem stoklarını eritme fırsatı yakalıyor hem içinde bulundukları ekonomik çıkmazı kolaylıkla atlatıyor hem de yatırımlarını tamamlayıp yeni yatırımlara başlayabiliyor. Benzersiz bir finans sistemi olan Barter’ı kullanarak nakit ödeme yapmadan ürün ya da hizmet alan firma, enflasyondan ve likidite sıkışıklığından etkilenmeden, güvenli ve sürekli satış yapma olanağını elde ediyor.

Türk iş dünyasının sırtındaki yükü azaltmayı hedeflediklerini, bu sisteme Türk iş dünyasını alıştırmak istediklerini söyleyen Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek; “Türk Barter olarak, tüm dünyanın aktif olarak kullandığı ve büyük kriz dönemlerinde ülke ekonomilerine nefes aldıran Barter sisteminin, ülkemizde de daha yaygın kullanılmasını, işletmelerin kriz dönemlerinde ayakta kalabilmelerini istiyoruz. Ülkenin önünü tıkayan kriz fırsatçılarına engel olmak için tüm işletmeleri, ticari işlemlerinin %20’sini alternatif finans ve ticaret modeli olan Barter sistemi ile gerçekleştirmeye davet ediyoruz. Ayrıca 2008 yılı itibarı ile KOBİ’lere vermeye başladığımız kredi paketi ile de işletmeleri gereksiz yüklerden kurtarmayı hedefliyoruz.  İşletmeler çalışarak damarlarına kan pompalıyor ama bu kanı dönem dönem bazı başka yapılar; çalışmadan, üretmeden kendilerine çekiyor. İşte biz bunu azaltmayı hedefliyoruz. Böylelikle firmalar, daralan ve sıkışan kârlılıklarını yüksek maliyetli finansmana feda etmiyor olacak. Aynı zamanda ticarete ve üretmeye konsantre olabilecekler. Biz tüm firmaları; özel kurumların iflastan kurtulması, alacaklı olan şirketlerin zararlarının ortadan kaldırılması, firmalara mal, hizmet ve destek kredisi verilmesi, risk yönetimi hizmetinin verilmesi, Barter sistemi içerisinde zararına satışlara engel olunması, borçlarını ödeyemeyecek duruma gelen şirketlerin Barter sisteminin kolaylıklarından yararlanıp şirket üzerindeki baskılarının azaltılmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türk Barter’ın bu avantajlı dünyasıyla tanışmaya davet ediyoruz” dedi.